Blogg

Lyxvåningen på Södermalm – som såldes för över 14,5 miljoner

Under hösten 2015 såldes en lyxlägenhet på Södermalm för över 14,5 miljoner. Redan då uppmärksammades köpet både på grund av summan och vilka som köpte lägenheten. Under hösten 2018 var den till salu igen. Efter en rejäl badrumsrenovering och allmän upplyftning förväntades priset bli ännu högre.

I mitten av september 2018 kunde Expressen avslöja att den kända lyxvåningen på Södermalm ännu en gång var till salu. En lägenhet som tidigare ägts av Steve Angello och Isabel Adrian och som under de tre år de ägt den genomgått en rejäl upprustning. Något som självklart förväntades påverka priset.

Lyxvåningen, som är på tre etage, hade utgångspriset 14,5 miljoner när den såldes 2015. Då var världsstjärnorna med på budgivningen men även svenska kändisar som exempelvis Anders Borg. Vad priset landade på var och är fortfarande hemligt.

Kort efter att lägenheten på Södermalm köptes påbörjades en badrumsrenovering av råvinden. Den gamla råvinden revs helt och hållet bort varpå en del av den blev sovrum och en del blev badrum. En badrumsrenovering som resulterade i en imponerande relaxavdelning.

Samtidigt fanns det redan både bastu och bubbelpool när paret köpte lägenheten. På bilder, som Expressen publicerade, kan ett fint badrum ses med kakel, bastu, bubbelbad och dusch. Men uppenbarligen ville paret ha det ännu finare och valde därmed att göra en större renovering av råvinden och badrummet.

Samtidigt har det inte varit helt lätt att genomföra renovering eftersom huset till viss del skyddas av olika märkningar. Flera vägg- och takmålningar är skyddade och har därmed inte fått röras om man inte fyllt i dem med exakt samma kulör som tidigare. I lägenheten finns även en öppen spis – som tillhör Stadsmuseet. Det var därför som framförallt vindsvåningen blev platsen där renovering fick genomföras. I en intervju till Expressen säger Isabel Adrian att ”allt är K-märkt” och att ”du får inte ens röra en ugn”.

Åter till salu

Under hösten 2018 var alltså lyxlägenheten ännu en gång till salu. Paret valde att flytta och en mäklare fick uppdraget att sälja våningen på Södermalm. Någon allmän visning valde man att inte ha eftersom man då förväntade sig att det skulle komma mer folk som är intresserad av att titta än att köpa. Att det kommer att finnas köpare var det däremot ingen tvekan om. Om köparen nöjer sig med inredning av denna lyxlägenhet återstår sedan att se. Kanske blir det ännu en ombyggnation av råvinden och badrumsrenovering i relaxen. Det är ju trots allt nästan det enda som får ändras för att skapa en personlig touch.

Läs mer om badrumsrenovering här.