Blogg

Så får du snurr på företagandet

Har du ett nystartat företag? Har du suttit med världens bästa affärsidé och tänker att det är bara att köra. Riktar du in dig på byggandet, är det helt rätt bransch. Det byggs om aldrig förr. Och ingen ser att det behovet kommer att minska de närmaste 10 åren. Inom byggbranschen ser man också stora kostnader, vilket ger en bra intäkt.

Ett bygge fungera lite som ett dominospel

Det är dock så att det är många saker att arbeta med, som ett dominospel för att ett bygge ska fungera så bara som möjligt. Det behövs fler olika aktörer. Har man inte planerat för det blir det stopp på bygget, vilket kostar dig som har ett eget byggföretag massor med pengar. Ibland händer det att stora byggen bara står stilla för att de som har planerat bygget har tänkt helt åt skogen. Även om hantverkarna finns på plats, kan det saknas det rätta byggmaterialet. Varje dag som bygget inte blir av, kostar flera tusentals kronor i missade intäkter. Därför är rätt planering a och o för att få snurr på bygget. Ska du bygga en fastighet på en ny tomt är det olika, viktiga saker som man bör tänka på innan man anlitar företag.

Detta bör du tänka på som byggföretag

  1. Schaktning och förarbete med väg och tomt. Innan man kan påbörja bygget av till exempel ett flerfamiljshus bör man förbereda med att bygga en väg, husgrund och innergård/trädgård.
  2. Transportering av byggmaterial. För att kunna börja med bygget gäller det att allt byggmaterial transporteras till platsen i rätt tid. För att det ska kunna transporteras i rätt tid gäller det att det beställs i tid så att det alltid finns till hands just när byggjobbarna behöver det.
  3. Själva byggarbetet pågår. Antingen behövs byggstädning under tiden dom själva byggarbetet pågår, eller när byggarbetet har avslutats.
  4. Byggstädning. Att det hålls rent på byggarbetsplatsen är viktigt under tiden som byggarbetet pågår. Antingen håller byggjobbarna det rent eller så anlitar man ett företag som kommer och byggstädar.
  5. Inredning. Innan man kan påbörja arbetet med inredningen gäller det att man har städat noga, så att man inte bygger in allt damm. Allt skräp från överblivet byggmaterial måste avlägsnas innan man kan påbörja arbetet med inredningen.
  6. Byggstädning. Byggstädningen är minst lika viktig för slutfinishen som själva arbetet med bygget. Ser det inte bra ut, kan de som har anlitat byggföretaget bli missnöjda. Att hålla städat under och efter bygget är mycket viktigt.
  7. Plantering och slutarbetet med innergård och parkering. Till sist gäller det att få området kring den nya fastigheten att se hemtrevlig ut och inbjudande så att människor vill flytta in. Det är ju ändå de som står för finansieringen av bygget och som betalar byggarbetare, byggstädare, schaktningspersonalen och transportarbetarna.

Läs mer om byggstädning i Stockholm på: byggstädningstockholm.biz.