Maskinuthyrning

Maskinuthyrning – kvalitativ utrustning till lägre priser

Ett företag kan tjäna mycket pengar på att hyra vissa maskiner i stället för att köpa dem. Det finns idag många företag som uteslutande erbjuder uthyrning av maskiner och verktyg och det byggföretag som snabbt behöver en specifik maskin behöver sällan leta länge. Att hyra maskiner är flexibelt och ekonomiskt och gör att du kan göra investeringar inom andra områden som bättre gynnar ditt företag. Du kan hyra allt från borrmaskiner och spikpistoler till lyftkranar, grävskopor och hjullastare.

Ekonomiskt mer fördelaktigt att hyra i de flesta fall

Det finns många fördelar med att hyra maskiner i stället för att köpa. För det första är det nästan alltid mer ekonomiskt. En tumregel inom byggbranschen säger att om du inte använder en maskin mer än 60% av arbetstiden tjänar du mer på att hyra den. Genom att hyra slipper ditt företag kostnader, för underhåll, reparationer och förvaring. Maskinen levereras till arbetsplatsen kvällen innan uthyrningsdagen och hämtas av uthyrningsföretaget när hyrestiden går ut. De pengar du slipper lägga ut på kringkostnader för maskiner kan du använda till andra investeringar. Dessutom slipper du göra dig av med maskinen och köpa en ny när den gamla är utsliten. Ett maskinuthyrningsföretag följer med i utvecklingen och erbjuder alltid de senaste modellerna på marknaden.

Tryggt och säkert

När du hyr maskiner till företagets entreprenad vet du att maskinen kommer att fungera och att den kan användas effektivt. Dessutom vet du att du alltid har tillgång till precis den maskin som behövs för jobbet. Du behöver inte ta risker genom att använda någon av företagets maskiner till något den egentligen inte är avsedd för.

Är det något du inte förstår dig på eller som slutar fungera finns experthjälp hela tiden till hands, och om en maskin går sönder byts den ut på en gång så att så lite arbetstid som möjligt går förlorad. Dessutom är maskinen försäkrad och du behöver bara betala en självrisk om du skulle råka orsaka skador på maskinen. Det skapar trygghet att veta att du inte kommer att råka ut för några större oväntade extrautgifter.

Bättre för miljön

De miljömässiga fördelarna väger så klart också tungt. Många maskiner står oanvända det mesta av tiden, vilket både är oekonomiskt och dåligt för miljön med tanke på den miljöpåverkan som tillverkningen av maskinerna har. Det borde ligga i hela byggbranschens intresse att varje maskin utnyttjas maximalt till sin fulla potential. Vid uthyrning blir varje maskin använd med maximal effekt under hela sin livslängd och ersätts av en ny när den slitits ut. Ingenting står och rostar längst in i något förrådsutrymme.

Allt fler företag väljer att hyra maskiner istället för att köpa in och ta hand om en stor maskinpark. Det du slipper lägga ut i fråga om pengar och tid på inköp, underhåll och reparationer blir en stor vinst för ditt företag. Har du ännu inte upptäckt fördelarna med maskinuthyrning rekommenderar vi verkligen att du ger det en chans nästa gång ditt företag står inför ett nytt projekt och ni saknar rätt maskin.