Blogg

Behöver du göra balkongrenovering i Stockholm?

De som bor i ett flerfamiljshus, kräver de flesta som är ägare, eller hyresgäster, att det ska finnas en balkong. Det är enbart i de flesta, äldre hus som byggdes före 1950-talet som saknar balkonger i anslutning till bostäderna. På den tiden då de huset byggdes hade man inte det behovet att kunna sitta utomhus och äta, eller sitta ute när man ville det.

De balkonger vi ser idag, är alla byggda under eller efter 1950-talet. Fram till 1960-talet, byggde man relativt små balkonger, som mest fick utseendet som små lådor utanpå fasaderna. Efter 1960-talet och fram till i våra dagar är balkongerna bra mycket större. En del som hål i fasaden; alltså som grottor i fasaden, och ger ingen fläkt in på balkongen då fasaden utgör väggar och tak till balkongerna. De balkongerna är bara som hål i fasaden men med ett balkongräcke.

När du behöver en renovering av balkongerna

Balkonger, liksom övriga delar av fasaden blir ju utsliten. Istället för att låta balkongerna förfalla är det bättre att renovera dem. De är ovärderliga för alla som värdesätter möjligheten att sitta utomhus och äta, vila eller som bara vill koppla av på en balkong. Många använder sin balkong som ett andra vardagsrum. Det finns till och med de som sover på balkongerna när vädret så tillåter. Det är ingen dum idé att göra det. Ingen annan gång får man lungorna fulla med frisk luft som när man sover på balkongen.

De flesta balkonger är byggda i betong och ska man måla om bör man alltså hålla sig till betongfärg. Många passar på att byta ut balkongräckena då de ofta blir missfärgade. Avgaser och andra utsläpp i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö förstör färg och material. Dessutom fäster algerna sig på utsidan av balkongen. De blir lätt gröna och otroligt missfärgade av alger i luften.

Renovera balkongen så den blir som ny

Att renovera balkongen gör otrolig mycket för fasaden. Den blir som ny. Däremot rekommenderar vi att passa på att renovera hela fasaden inklusive balkonger när man ändå smäller upp byggnadsställningar. Det kostar inte så mycket mer att passa på att renovera hela fasaden när man renoverar balkongerna. Och när man renoverar hela fasaden, höjer man enkelt värdet på fastigheten. Det bör alla fastighetsägare ta fasta på och renovera mera. Du som är fastighetsägare letar efter ett kompetent företag som kan renovera balkonger. Här kan du läsa mer om balkongrenoveringar i Stockholm.