Blogg

Så kan du serva alla dina maskiner och bilar

När det är dags för jul och efter längtan ledighet, är det dags att se över maskinerna, bilarna och hela den mekaniska park som man har. Det är viktigt att serva bilarna regelbundet. Särskilt på vintern när det mesta sliter mycket på bilarna. Saltet som finns på vägarna mot halkan, gör mycket skada på bilarna och utsätter dem för risken för rost. 

De blir även utsatt för både kyla och nederbörd. Inga bilar ska egentligen behöva användas på vintrarna. Ju kallare desto svårare för bilen. Då behöver den all slags skydd som du bara kan ge den. Så här gör du för att serva dina bilar.

  • Kontrollera alltid motoroljan
  • Tanka bilarna (eller ladda dem)
  • Tvätta bilarna, inifrån och ut, ovanifrån och ner
  • Ta en titt under bilen
  • Ge bilen en lackförsegling
  • Ge underredet på bilen ett rostskydd

Gör en keramisk lackförsegling på din bil.  Det är inte svårt om du har skyddsdräkt och sprutmaskiner som du kan spruta på lacken på din bil. Innan det måste du ju tejpa för alla fönster, dörrhandtag, speglar, däck och annat som inte ska lackförseglas. Eller så kan du efter att du har rengjort bilen, polera in bilen med keramisk lackförsegling. Då gör du så att den håller och du inte behöver tvätta den lika ofta. Läs mer om keramisk lackförsegling på: http://www.lackförsegling.nu.