Blogg

Detta behöver du vid renoveringar

Den som ska renovera kommer att behöva några bra redskap, förutom materialet som man ska renovera med. Ska man bygga nytt, behöver man antingen det lösvirke som man behöver för huskonstruktionen. Ska man renovera behöver man byggnadsmaterial att renovera med. Inte så konstigt med det. Men det många glömmer är att man alltid behöver byggnadsställningar så snart som någon ska renovera eller bygga en fasad och tak.

Arbete med höjd över 2 meter

Sker taket på en höjd som är mer än 2 meter ovan marknivån, måste man ha byggnadsställningar. Det slår lagen fast vid. Att arbeta utan byggnadsställningar är alltså olagligt. Detta för att man ska kunna garantera en säker arbetsmiljö för den som arbetar på så höga höjder. Vi är ju alla människor, och som sådan blir man trött, även om man är ung och frisk. En byggnadsställning som finns stadigt på sin plats när man arbetar är en garanti på att man i alla falla som hantverkare får möjlighet att vila, kanske sätta sig ner under arbetets gång. Sedan kan man behöva vila, och gå bort från byggställningen med jämna mellanrum.

Ha någonstans för arbetsredskap

Man kan även ha behov av att ställa ifrån sig både redskap och byggmaterial när man arbetar med renoveringar. Då är en byggställning den plats som man kan behöva för att ställa ifrån sig sakerna. Det är en omöjlighet att hela tiden hålla i redskapen och byggmaterialet som man använder. En byggställning är den rätta platsen att kunna lägga ifrån sig sakerna på.