Blogg

Plåttak är underskattat

Är det dags att renovera taket på villan? De flesta villatak brukar ha klassiska tegelpannor. Tegel håller i flesta fall i mellan 50-100 år, och ger ett fint utseende. Det är stabilt, så länge inte det skadas av någon fallande gren eller liknande. Även plåttak har en mycket lång hållbarhet, i minst 50 år kan man gott och väl ha ett intakt tak med plåt. Det är synd att plåttak är så underskattat i Sverige då det både är hållbart, stabilt och billigare än tegelpannor.

Gott om klassiska tak

Ser man till historiska byggnader, kyrkor från medeltiden och tiden efter det, bär de alla plåttak. Plåt är ett mycket användbart material just för tak då de håller mot väder och vind. Dessutom är det mycket lätt att underhålla och renovera. Plåten används även på andra tak med annat material, för att kunna täta taket i skarvar och fogar. Så varför inte lägga hela taket med plåt? Har man ett tak i 50 år, som man inte behöver bekymra sig för, kan man skatta sig som lycklig villaägare.

Anlita takläggare i Norrköping

Om du bor i Norrköping och där behöver en takläggare kan man be grannar och vänner och bekanta om de känner någon duktig takläggare i Norrköping. Annars kan man rådfråga nätet och googla ”takläggare Norrköping”. I så fall söker Googles sökmotor igenom hemsidor där man angett att man erbjuder takläggning i Norrköping. På den vägen kan man få tag i kontaktuppgifter till en takläggare i Norrköping. Sedan är det bara att be om offert och referenser och jämföra dem tills man hittar den som är bäst, just för det ändamål man har. Läs mer om takläggare i Norrköping på: https://www.takläggarenorrköping.se.