Blogg

Hur lång tid tar ett fönsterbyte?

Riktigt hur många dagar, veckor eller månader ett fönsterbyte kan ta, beror ju på hur många fönster som ska bytas ut, och på hantverkarna, om de kan komma ut och påbörja arbetet på en gång eller har annat för sig. Väljer man att byta fönster själv, beror det på hur van man är vid att utföra ett fönsterbyte. Är man van, och har gjort det många gånger förut, och kan arbeta oavbrutet, kan det ta några dagar. Räknar man med en medelstor villa, som har mellan 6-8 fönster kan man åstadkomma ett fönsterbyte på 3-4 dagar, förutsatt att man är van vid ett fönsterbyte och har gjort det förut.

Har man en större villa än så, och har dubbelt så många fönster, men kan arbeta oavbrutet, kan det ta 1, 5 vecka innan arbetet är helt klart. För en leverantör kan det ta någon eller några dagar, beroende på hur många fönster som ska bytas ut. Det är bland annat det som är fördelen med att anlita någon annan för ett fönsterbyte.

Så brukar fönsterleverantör arbeta

Tar man kontakt med en leverantör för fönsterbyte brukar de be om att få komma ut och göra ett kostnadsfritt hembesök för att kunna räkna på hur mycket man kan komma att begära betalt och ge en realistisk offert. När de väl ser hur lång tid ett fönsterbyte kan ta i bostaden, kan du som kund sedan ta ställning till om du vill anlita dem eller ej. Sedan är det bara för leverantören att leverera, komma ut med de nya fönstren, montera och utföra fönsterbytet.

Välj den som är bäst

Vilken leverantör är bäst att anlita? Här presenterar vi några bra tips på leverantör som är bra:

  • pris – bäst pris, handlar inte alla gånger om det billigaste priset, men det kan handla om det bästa priset i förhållande till produkten som man får.
  • effektivitet – hur effektiva leverantören är, är svårt att avgöra på förhand. Då bör man fråga om referenser, så att man på förhand kan få en uppfattning om hur pålitliga och effektiva de är.
  • sortiment – ett stort sortiment borde en leverantör alltid kunna presentera. Det är ju inte alla som vill ha samma slags fönster.