Blogg

När du vill hyra en grävskopa

Funderar du på att dränera kring det egna huset? Man bör ju dränera då och då. Hur ofta beror på hur tomten ser ut runt huset, och vilken grund som huset har, hur djupt källaren eller husgrunden ligger i marken och hur konstruktionen ser ut på husgrunden. Men generellt sett, brukar man dränera med minst 20 års mellanrum.

Ska man göra dräneringen själv, bör man ju skaffa sig en grävskopa som man kan hantera själv. Det är inte alltid lätt, och det underlättar ju om du är van att hantera grävskopor från tidigare gånger som du har dränerat och kört med grävskopa. Om inte, rekommenderas att man lär sig först att hantera grävskopa, då man i misstag faktiskt kan åstadkomma en hel del skador med en grävskopa.

Se till så inte hus eller bilar tar skada

Den som inte är van vid att hantera en grävskopa kan lätt skada både huset och intill parkerade bilar om man inte ser upp. En grävskopa är så mycket större att hantera än en bil, och det gäller att man kan själva funktionen med en grävskopa och hela tiden kan beräkna vidden av det rörelseutrymme för grävskopan som faktiskt krävs. Det är alltid så att en grävskopa kräver mer utrymme än vad man är van vid och tänker på om man är nybörjare.

Anlita proffsen vid dräneringar

Är det så att man till exempel behöver dränera kring det egna huset, så kan man behöva anlita proffsen för att hantera en grävskopa och kunna gräva runt huset utan att skada varken husfasaden eller grunden. Anlitar man professionella hantverkare går också dräneringen mycket snabbare och de kan lägga in dräneringsskivor eller rör och i rätt vinkel från huset. Det kan vara svårt att lägga dräneringen rätt, om man aldrig har gjort det förut. Här kan du läsa mer om vilken hjälp som du kan få med dräneringen i Örebro på: https://www.dräneringörebro.nu.