Blogg

När du vill förlänga balkongvistelsen

Tycker du att det är för kallt i vår kalla Nord? Önskar du att du kunde sitta utomhus under längre period än bara under sommarmånaderna? Har du funderat på att glasa in din balkong? Om inte, varför inte?

Att glasa in sin balkong, gör samtidigt det rum där balkongen finns, mer isolerat. Den inglasade balkongen skyddar fasaden och ger rummet intill mer väl isolerat. Den som kanske har en dragig balkongdörr eller altandörr, märker att när man glasar in balkongen eller altanen, ger en bättre inomhusmiljö i villan eller lägenheten.

Hur vill du balkongen ska glasas in?

Man kan gott och väl välja utseende på inglasningen. Man kan både välja utseende men även funktion på fönster och då framför allt hur de ska öppnas. Man kan även bestämma inglasning med eller utan kanaler. Kanalerna i inglasningen gör skarvarna mer synliga. Genom att välja bort kanalerna ser balkonginglasningen mer ut som en ”glasbur”, det vill säga utan skarvar.

Olika funktioner på fönster

Man kan dessutom välja fönster som öppnas utåt eller i sidled. Detta gör att man kan utnyttja utrymmet på balkongen olika mycket. Öppnas fönster i sidled, kan man utnyttja utrymmet just intill inglasningen bättre. Det ger ett större utrymme på balkongen helt enkelt. Öppnas fönster inåt (vilket de alltid gör) så stjäl ju de öppnade fönster utrymmet just intill inglasningen.

Odla växter på balkongen

När du glasar in din balkong får du samtidigt ett eget ”växthus” på balkongen. Plötsligt kan du odla växter som annars är känsliga för kylan och de kan vistas utomhus under längre tid. Du kan ju till och med odla citrusfrukter på balkongen, om du så önskar. Och tomater och gurka trivs alldeles utmärkt på en inglasad balkong. Vill du ha en inglasad balkong, läs då mer om balkonginglasningar på: https://www.balkonginglasning.nu.