Blogg

Äntligen är drömhuset en möjlighet

Att leta efter det perfekta huset tar tid, särskilt om man vill få alla sina drömmar uppfyllda. Men varför vänta när det finns ett enklare sätt att få det man vill ha, utan att behöva avstå något?

Att köpa hus är en process med många faser. Först ska man leta efter det perfekta hemmet. Sen ska man lägga bud med massor av andra människor och oftast får man lägga mer än vad man tänkt sig från början. När man äntligen skrivit kontrakt så är dags att ändra på det som inte passar in i ens dröm – för om sanningen ska fram så är det näst intill omöjligt att hitta ett “perfekt” hus där alla detaljer redan är på plats så att det bara är att flytta in.

Hoppa direkt till ett liv i drömhuset

Men hur gör man då för att på enklaste och snabbaste sättet uppnå sin drömbostad? Först är det bra om man har lite mark. Sedan är det bara att surfa på nätet efter företag som designar hus från grunden med hjälp av datorn, tillverkar husdelarna och sätter upp dem på plats. För att bygga hus så måste man givetvis ha bygglov. Eller, hur är det egentligen med den saken? Googla exempelvis Attefallshus Stockholm så får du se. Det finns nämligen en annan lösning. Kanske vill man ha ett litet hus, eller så vill man ha ett garage eller en gäststuga. Då finns möjligheten att få hjälp med en byggnad som inte är större än 25 kvadrat eller högre än 4 meter. I dessa fall behöver man alltså inte bygglov. Det enda man måste tänka på är att följa kraven på storlek och distans till närmaste granne. Sen är det bara att köra igång.

Vad innebär det i praktiken?

När man beställer ett attefallshus så går man tillsammans med företaget igenom önskemål och idéer. Man bestämmer själv vilken typ av tak man vill ha samt materialet för fasaden, och vill man så hjälper företagen ofta till med att måla huset. Allt som behövs inuti såsom vatten, avlopp m.m. ingår. Själva monteringsarbetet ingår så klart också. Kort och gott så tar byggföretaget hand om det svåra och lite krångliga så att man i lugn och ro kan fokusera på inredningsdetaljer och välja ut sin favorittapet. Som pricken över i kan man även få en altan med tak. Eller varför inte installera golvvärme så att övernattningsgäster under vinterhalvåret inte behöver frysa om fötterna?