Blogg

Det vänliga staden

Sveriges huvudstad Stockholm tronar ståtligt på sin första plats. Men hon är inte ensam däruppe på toppen. Det finns en stad som är med och delar strålglansen. En vacker pärla på västkusten.

För visst är denna stad med och högst upp på tronen. Som om deras kungadömen är över varsin kust där de blickar ut över havet. Göteborg är som de flesta skulle gissa landets andra största stad men kanske vet inte alla att staden har en förnäm 5 plats i nordens rangordning.
Här hittar man en sjudande kultur och rikt uteliv. På sommaren kantas avenyn, stadens lända paradgata som är 840 meter lång, av stadsbor och turister som njuter av god mat och trevligt sällskap.

Ståtliga byggnader

En av de mest kända byggnaderna är Feskekörka som byggdes i november 1874. När den byggdes ansågs den vara futuristisk på grund av sina spetsbågade fönster och sin konstruktion utan mellanväggar. Feskekörka har sedan starten varit en ledande plats för försäljning av fisk och skaldjur. En annan byggnad med mycket godsaker är stora saluhallen från år 1889. Istället för fisk hittar man här bland annat ostar, choklad och korvar. En betydligt modernare byggnad är ett hotell som heter Gothia Towers. Det består av tre torn varav det högsta är 100 meter. I torn 2 ligger upperhouse spa som kanske är mest känt för sin utomhuspool. När du ligger i vattnet får du en känsla av att sväva då poolens golv är av glas och man ser staden långt därnere under sig. Tre på sitt vis unika byggnader prydda av glas. Underbart för den som tycker om gamla byggnader och slås av skönheten i de många utsmyckningarna och vackra fönster. Hus som kräver mycket omvårdnad och som kräver mycket jobb när det blir dags för fönsterbyte i Göteborg.

Naturupplevelser

Trots att man här befinner sig i nordens femte största stad finns en vacker natur. Havet som ett givet turistmål som man kan njuta av både från landsidan men även på vattnet. Varför inte ta en båttur i Göteborgs skärgård och sedan njuta av färska skaldjur och ett glas vitt medans solen sakta sänker sig ned över havet? Under sommarmånaderna kan man njuta av den vackra blomsterprakten och härliga grönområden. Upplev vackra leder på en mountainbike och hitta äventyret uppe bland trädkronorna. Glöm inte bort Liseberg med alla härliga åkattraktioner och underbara allsångskvällar, eller gör ett besök när det är julmarknad där. Det är sagolikt vackert med skridskobanor och kanderade äpplen.