Blogg

Färger och deras betydelse

Vi lever i en värld där vi ständigt ser färger utan att notera dem. Ändå påverkas vi av dem. De ger signaler och påverkar vårt humör. Färger är viktigare än man tror. Utanpå och inuti ditt hem.

Våra hem är viktiga för oss. Hemmet är platsen där vi får vara för oss själva. I hemmet gäller våra regler och vi gör som vi vill. Vi sover tryggt och tillbringar ganska stora delar av vårt liv i hemmet. Det är inte underligt att de flesta är intresserade av utseendet och inredningen och även är nyfikna på andras hem!

Att heminreda och reparera och förbättra är ingen trend. Viljan att underhålla och förbättra hemmet är inbyggt i oss människor alltsedan vi dekorerade våra grottor med väggmålningar. Idag har många av oss också goda möjligheter att genomföra de förändringar vi önskar i hemmen. Även om vi alla är nöjda med våra respektive hem tycker vi också oftast att det finns förbättringspotential och har våra hemliga önskeprojekt.

Vad vill du göra av ditt hus?

Alla är vi olika och alla har vi önskningar därefter. Din hemliga dröm kan vara att ha grönsaksland i sovrummet. Det kan vara en undervattensgrotta som är ditt ideala vardagsrum. Barnen kan nog nöja sig med ett djungelrum med lianer och en tam tiger och i köket vill koriandern gärna samsas med diamantsmyckat kakel.

Eller så vill du ha ljusbeige väggar helt enkelt och ny tapet. Allt är rätt och inget är fel, men vissa saker är svårare att genomföra rent praktiskt.

Att arbeta eller arbetsleda

Mycket av det man önskar sig i hemmet går att åstadkomma på egen hand och annat fungerar inte. Väljer man att själv ta hand om det praktiska blir man upptagen, eventuellt även stressad och ibland besviken på sig själv och slutresultatet. Att måla och tapetsera är inte rocket science men det är inte heller något man utför enkelt som amatör.

Ett nymålat rum höjer marknadsvärdet om arbetet är utfört på ett professionellt sätt. En nybyggnation som behöver tapetseras och få detaljer målade mår väldigt mycket bättre av att få hamna i händerna på professionella målare i Stockholm.

Vem väljer man? De flesta önskar erfarenhet. Personal som har justa arbetsvillkor. Ett företag som använder miljövänliga material och är certifierat. Sedan finns också det som inte lika enkelt kan mätas i pengar. Engagemang, servicekänsla och ett trevligt bemötande. Detta uppskattas minst lika mycket av de allra flesta så välj rätt!