Blogg

Ge trägolvet ett lyft med en ny ytbehandling

Trägolvet är ett av de mest populära golven. Tack vare att man kan variera ytbehandlingen kan man även förändra golvets utseende utan att behöva lägga in ett nytt. Här följer några tips.

Golvet är en viktig del av intrycket i ett rum och kan verkligen sätta känslan. Vissa låter golven prydas av vackra mattor medan andra låter golvet tala för sig själv. Ett vackert trägolv ger en varm och inbjudande känsla och trä går dessutom att förändra med hjälp av olika ytbehandlingar.

En ytbehandling läggs på golvet efter att det först har slipats och fungerar som ett skydd för träet. Man brukar bland annat välja ytbehandling efter hur man använder rummet eftersom vissa skyddar bättre mot spill och vätska än andra.

Miljövänlig renovering

Några exempel på ytbehandlingar är lack, vax och olja. Man kan även måla trägolv och ge dem rutor eller andra mönster, men också färga in dem i någon kulör och låta träet lysa igenom så att man inte förlorar träkänslan. Att slipa ett gammalt trägolv är den mest miljövänlig renovering man kan göra. Vid golvslipning i Nacka har man också möjlighet att använda sig av ROT-avdraget, så det är heller inte särskilt dyrt.

Genom att vända sig till en professionell golvslipningsfirma kan man få ovärderliga tips och hjälp med att välja rätt ytbehandling så att golvet håller riktigt länge. Ofta väljer man att lacka golv i kök, hall och barnrum eftersom lack ger en hårdare yta som också skyddar bra mot vätska.