Blogg

Fråga gärna en takläggare i Södertälje

Plåttak är lätta och snygga, medan takpannor är tyngre och gediget eleganta. Frågan är vad du väljer. En proffsig takläggare i Södertälje ger dig tips om vilka tak som passar på ditt hus.

Om alla dina närmaste grannar i Södertälje har tegeltak, behöver du inte nödvändigtvis ha det. Men vi brukar rätta oss lite efter omgivningen och vill inte avvika för mycket. När man byter färg på huset brukar man be om lov eller i alla fall informera grannarna först. Helhetsmiljön är viktig, och om alla hus är vita och ett plötsligt målas rosa, blir det mycket uppmärksammat. Ett plåttak är dock både snyggt och praktiskt och kanske är det ett sådant du väljer, oavsett vad grannarna har.

Takläggaren är proffs på material

Om du frågar en takläggare i Södertälje får du hans goda råd om vad du borde välja. Det är inte bara utseendet som räknas, utan även hur starkt underlag det finns. Takläkten måste till exempel orka bära de tunga tegelpannorna. De olika taktyperna kräver olika underhåll. Om en takpanna blåser ner måste du ha några i reserv, ifall den går sönder, och man måste upp på taket och sätta fast den. Mossa måste borstas bort ibland och man brukar spruta på speciella medel som dödar alger och mossa.
Ett plåttak är mycket lätt och nästan underhållsfritt, bara man målar det ibland och håller koll på att det inte rostar. Kontakta en proffsig takläggare när du ska byta tak, så får du hjälp av en verklig expert.