Blogg

Lägg asfalt i Göteborg

Har du utomhusytor på ditt företag i Göteborg som du vill lägga asfalt på? Det är ett hårt och bra material som passar på många platser. Här kommer lite tips och idéer inför din asfaltering.

Asfalt är ett material som används på alla vägar och gator i landet. Det är ett material som är perfekt anpassat för att vara hårt och hållbart, men samtidigt är det ett material som är enkelt att lägga och som har en avrinning. Men asfalt är inte egentligen ett och samma material, även om beståndsdelarna ofta är desamma. För vid en asfaltering så brukar man anpassa materialet efter användning. Därför brukar man exempelvis först lägga en grövre asfalt med en slätare yta. Det finns därför en hel del du ska fundera över när du ska lägga asfalt i Göteborg på dina egna ytor.

Asfalt på privata ytor

Oavsett om du lägger asfalt på din uppfart eller du ska lägga asfalt på ytor som ditt företag äger, så är det samma saker du ska fundera över. Först och främst ska du förstås fundera över vilka ytor du vill ha asfalterade och därefter vilken typ av asfalt du önskar dig. Inför asfalteringen är det även ett måste att du ska förbereda ytorna genom att gräva ur och lägga bärlager, samt skapa dränering och avrinning. Men det finns också lite idéer som du kan fundera över när det gäller asfalt. Du kan nämligen välja andra färger än den vanliga mörkgrå eller svarta. Varför inte grönt till exempel?