Blogg

Epoxigolv är fogfritt och hållbart

Om man behöver ett riktigt slitstarkt och tåligt golv är epoxigolv ett bra val. Golvet är fogfritt och tål även hård belastning, vilket gör det speciellt lämpat för industrilokaler.

Det vanligaste materialet som används för ett industrigolv är epoxi eller akryl. Vilket val man gör beror framförallt på vilken sorts verksamhet det ska vara i lokalerna. Båda materialen är fogfria och slitstarka, men om man ska arbeta med våta material är ett epoxigolv förmodligen det bästa alternativet.

Ett epoxigolv tål att man går mycket på det och transporterar saker på vagnar eller kärror med hjul. Det passar därför exempelvis i lagerlokaler, butiker, sjukhus, storkök och slakterier. Beläggningen är slitstark och slät vilket gör att den är behaglig att gå på. Den går dessutom att få med halkskydd.

Ett epoxigolv är en långsiktig investering

Väljer man att lägga ett epoxigolv så har man ett golv som kommer att hålla länge. Golvet är fogfritt vilket gör att det är lätt att spola av och hålla rent. Detta gör att det lämpar sig för verksamheter med höga krav på hygien. Det står dessutom bra mot alkaliska kemikalier, lösningsmedel, bensin och olja.

Ett epoxigolv är elavledande, samt tål tung belastning och varierande temperaturer. Man kan lägga in valfri kulör i golvet, exempelvis företagets egen profilfärg. Skulle golvet av någon anledning bli skadat, eller om man vill bygga till, så är det lätt att laga eller komplettera ytor.

Kontaktar man ett företag som lägger epoxigolv får man hjälp av skickliga hantverkare med val av material, planering och installation.