Blogg

Plattsättare Stockholm – Ta professionell hjälp

I Sverige har vi en stolt tradition av att använda trä. På gott och ont. Trä är ett levande material som adderar värme, personlighet och känsla till bostaden. Det är också något som är enkelt att matcha mot både andra material och färger. Men, nackdelen med trä är att det gifter sig sämre med fukt och vatten. Vilket gör att exempelvis trägolv i hallen är en ganska dålig lösning. Genom att anlita en plattsättare i Stockholm för att istället lägga ett klinkergolv så får du väldigt många fördelar på köpet.

Trägolv passar i de rum i en bostad. Beroende på slitage så kan man också välja ytbehandling där exempelvis lack kan rekommenderas i köket då det ger ett extra skydd och där exempelvis olja med fördel kan användas i vardagsrummet där slitaget är lite mindre.

Ser man till hallen så handlar det emellertid om några nivåer upp gällande det dagliga slitaget. Du kommer hem med blöta skor vars fukt hamnar på golvet, du kanske har grus under skorna som repar ytan och barnen slänger sin blöta kläder i en hög i ena hörnet – det vardagliga livet tar ut sin rätt på golvet i hallen. Har man ett trägolv så innebär detta, oavsett ytbehandling, en avsevärt mycket kortare livslängd.

Klinkers ger många fördelar

Väljer man istället att anlita en plattsättare i Stockholm som sätter in ett klinkergolv – ja, då har man egentligen inga problem. Klinkers klarar av fukt och vatten, det klarar av hårda smällar och repor och det är framförallt väldigt enkelt att hålla efter och städa.

Att välja en plattsättare i Stockholm för ett klinkergolv är att välja det enklare livet. Utan att du för den sakens skull gör avkall på det estetiska. Tvärtom: du kan välja fritt mellan storlek på plattorna, mellan olika färger och vill du ha något unikt mönster så kan en skicklig plattsättare i Stockholm hjälpa dig med detta. Klinkers ger din hall ett lyft – både rent funktionellt och rent estetiskt.

Hitta rätt plattsättare i Stockholm

Vikten av att välja en plattsättare i Stockholm ska inte underskattas. Det handlar om ett jobb som är ganska svårt att genomföra på egen hand och där risken för misstag är lite för stora för att man ska våga sig på det som privatperson. Det finns en uppenbar risk i att materialsvinnet blir stort som en följd av att man mäter fel eller att man kapar plattorna så att de går sönder. Klinkers är ganska dyrt och kräver en van hand för hantering. Väljer man en plattsättare i Stockholm så minimeras svinnet och det färdiga resultatet blir också både snyggt och hållbart långt in i framtiden.

Här ska man emellertid inte välja på måfå. Långt ifrån alla plattsättare håller den klass man har rätt att förvänta sig. Genom att undersöka företagen du tar in offerter från så kan du säkerställa kvalitet på jobbet. Var noga med att kolla referenser, se till att företaget har F-skatt – vilket är nödvändigt för att du ska kunna använda Rot – och om det exempelvis finns några oegentligheter hos Kronofogden eller ARN. Kolla även upp certifikat och behörighet. Även om det inte handlar om att lägga klinkers i ett våtrum så ger detta dig en trygghet i att din plattsättare i Stockholm är certifierad och godkänd för detta.