Blogg

Golvslipning Stockholm – professionell hjälp att föredra

Funderar du på att genomföra en golvslipning i Stockholm, men vacklar lite kring huruvida det är rätt väg att gå och kring huruvida det är jobb att göra på egen hand? I så fall kan vi säga följande: väljer du en golvslipning så gör du ett bra val. Väljer du att genomföra projektet på egen hand så gör du ett sämre val. En golvslipning i Stockholm bör ske professionellt.

Varför ska man då inte slipa golv på egen hand? Först och främst så handlar det inte om några lagliga hinder: vill du genomföra en golvslipning så finns det ingenting som säger att du inte får. Däremot så finns all anledning att väga in andra faktorer i ditt beslut. Dels så handlar det om att du måste hyra maskiner för din slipning.

De stora ytorna kommer att slipas av en maskin som väger närmare 80 kilo och som skakar, lever om och rör sig på ett ryckigt sätt. Detta innebär dels att du riskerar att skada det golv du ska slipa och att skadorna i fråga kan visa sig vara irreparabla. Dels så handlar det också om frakt och transport. Du kommer att behöva ett släp och du kommer att behöva bärhjälp för att få maskinen på plats – vilket inte är helt enkelt att lyckas med i centrala Stockholm.

Fördelar med professionell golvslipning i Stockholm

Väljer du en professionell golvslipning i Stockholm så har du ett projekt som tar ungefär en dag att genomföra och där det krävs ungefär en halvdag till för att ytbehandlingen ska torka. Det kräver ingen större uppoffring och det ger dig ett perfekt resultat.

Det som många inte tänker på gällande en golvslipning är att ett nytt golv sällan är särskilt snyggt. Har du lagt in ett nytt golv så skapas en ovan känsla i hemmet. Det blir sterilt, stelt och opersonligt. Trä är ett material som behöver några år på sig för att hitta sig själv, växa klart och utveckla en egen personlighet. Med nya golv finns även risker i att de spricker i samband med att exempelvis temperaturen eller luftfuktigheten förändras.

Väljer du en professionell golvslipning av ett äldre golv så är det golvet redan fullt utvecklat och färdigväxt; det är bara det översta lagret som står i vägen för att skönheten ska träda fram igen. En golvslipning ligger dessutom helt i linje med de direktiv som ges av EU där vi uppmanas fokusera på återbruk och genom detta ta ett steg bort från det skadliga slit-och-släng-samhälle vi lever i. Golvslipning förädlar och ger dig ett golv som är som ett nytt – men till en bråkdel av kostnaden. Projektet inkluderas dessutom i Rot-avdraget och det ger dig en möjlighet att dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det handlar helt enkelt om ett projekt som spara dig pengar och som, på många sätt, också ger dig ett bättre resultat. Läs mer om golvslipning på denna sajt: wasaparkettservice.se