Blogg

Golvslipning Stockholm – ett projekt med många fördelar

Hur längesedan var det du gav ditt golv lite kärlek? För många så handlar golvet om ett ytskikt som ligger där det ligger och som man kan riva ut så snart det börjar bli nött, skadat eller slitet. Vilket det blir.

Golvet drabbas av ett dagligt slitage och det är också den yta dit allt damm och all smuts obönhörligen söker sig. Slitaget kommer av vardagen: du går på golvet, du tappar saker, du spiller och dina möbler kan repa ytan och deras tyngd kan skapa ojämnheter. Har du dessutom barn så vet du mer än väl att deras lekar tenderar att skada det golv där leken i fråga sker.

Allt detta leder oss till vikten av underhåll och till det faktum att ett nytt golv i de allra flesta fall är en totalt onödig investering att ta. Det går att få ett gammalt, nött och slitet golv att bli som nytt igen. Genom att välja en professionell golvslipning i Stockholm så kan du få nya golv, men till en bråkdel av priset. Här nedan tänkte vi rada upp alla de fördelar om kommer på köpet om du väljer en golvslipning i Stockholm – enligt följande punkter:

  • Billigare pris! En golvslipning kostar – och här tar vi en vanlig parkett och har lack som ytbehandling – runt 250 kronor/kvm. Det är riktigt billigt om man jämför med kostnaden för ett nytt parkettgolv och priset för att lägga in ett sådant.
  • Bättre för miljön! En golvslipning ligger helt i linje med de nya direktiv som ges från EU där vi uppmanas att återbruka snarare än att köpa nytt och kasta fullt fungerande saker. Den konsumtion vi har i västvärlden är inte hållbar för vår miljö och det handlar om att bryta oss ur denna negativa cirkel. Genom att välja en golvslipning i Stockholm tar du ett ställningstagande i vår tids största ödesfråga.
  • Bättre resultat! Har du någonsin haft ett nytt golv inlagt? Då vet du också att detta behöver tid innan det känns “hemma”. Ett golv av trä kan behöva några år på sig att hitta in i hemmets själ. Dessutom är trä ett levande material som växer och krymper som en följd av ändringar i fukt och temperatur. Väljer du en golvslipning i Stockholm så genomförs den på ett golv som redan skaffat sig en unik personlighet och en patina. Jobbet är redan gjort: golvet är hemma – men med skillnaden att det förfulande översta lagret är borta.
  • Dammfritt! Just det, den stora nackdelen med en golvslipning behöver inte längre vara relevant. Väljer du en firma i Stockholm med moderna maskiner så kan de erbjuda en slipning utan att en massa slipdamm yr omkring i hela ditt hem. De moderna maskinerna suger direkt upp allt damm och du behöver bara täcka för springorna till det rum där slipningen sker. Enkelt!

Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.golvsliparnastockholm.nu/