Blogg

Epoxigolv – ett starkt underlag som håller tätt

Epoxigolv är perfekt för lokaler där slitaget är högt och kraven på hygien höga. Det är också bra när betongplattan under golvet behöver skyddas från fukt.

Vissa lokaler ställs det lite extra höga krav på när det kommer till städning och hygien. Till exempel sjukhus eller lokaler som används inom livsmedelsindustrin, som storkök och matbutiker. Att kunna få golvet helt rent är ett måste för dessa lokaler. Och då gäller det att det inte finns några fogar som smuts och bakterier kan gömma sig i.

Ett epoxigolv är en perfekt lösning för en lokal där hygienen är av yttersta vikt. Epoxi skapar en helt tät beläggning ovanpå det golvmaterial som ligger under (till exempel betongen eller cementplattan). Fullkomligt vattentätt och helt slätt. Mycket enkelt att rengöra ordentligt, utan att behöva lägga ned en massa tid på att gnugga fogar.

Epoxigolv för industri och sjukhus

Höga hygienkrav är en anledning till att lägga epoxigolv. En annan är om golvet kommer utsättas för hård belastning, till exempel inom industrin Ett epoxigolv är nämligen mycket slitstarkt, och tål till och med att köras på med tunga maskiner. Perfekt för verkstaden.

Epoxigolvets täta kvaliteter gör också att det är ett bra alternativ när betongplattan under golvet behöver skyddas från fukt. Detta kan vara aktuellt i lokaler där det bedrivs verksamhet med vätskor inblandade. Ett epoxigolv klarar att motstå påverkan från de flesta typer av kemikalier. Allt sammantaget är det alltså ett självklart val för lokaler både på sjukhus och inom industrin.