Blogg

Pallställ – säker pallhantering

Ett lager utan pallställ är sällan en säker arbetsplats. Att ställa pallar ovanpå varandra ger ett svårhanterligt lager och det blir risk att pallar rasar.

Ett lagers yta och volym ska utnyttjas optimalt. Truckar måste kunna ta sig fram mellan pallställage och truckföraren måste snabbt kunna lägga in och ta ut varor från pallställen. Och naturligtvis måste pallställen vara säkert utformade med hänsyn till olika pallars tyngd och höjd.

Du har precis blivit anställd i ett företag där lagerhållningen är kaosartad. Företaget har egen tillverkning och lagerhållning av såväl färdiga produkter som inkommande komponenter. Alla pallar står lagrade på ett bottenplan trots att lokalen har en rejäl takhöjd. Din första åtgärd blir att kontakta ett företag som har pallställ som sin specialitet.

Pallställ – hjälp med organisation av lagret

Tillsammans med leverantören av pallställ går ni igenom företagets olika produkter. Hur länge ligger de i genomsnitt på lagret? Vilken höjd har olika pallar? Hur mycket väger pallarna? Ligger alla artiklar på pall? Frågorna kan vara många, men din leverantör har stor erfarenhet från olika branscher och kan komma fram till förslag hur lagret bör byggas upp. Du får ett ritningsförslag för uppbyggnad av lagret.

Du måste naturligtvis se till att era gaffeltruckar har tillräcklig lyfthöjd för det pallställ som kommer att installeras. Leverantören ser till att balkar placeras på rätt nivå i pallställen. Alla dina artiklar ligger inte på pall. Det finns skivmaterial, tunnor och boxar som måste få plats i ställen. Leverantören ser till att pallställen blir skräddarsydda efter ditt företags specifika artiklar.

För att ta reda på mer om pallställ, gå till denna sida: pallställ.net