Blogg

Målare fick randigt jobb på Kungsholmen

Allt behöver inte vara enfärgat eller varieras genom att skapa fondvägg. Det och många fler roliga idéer har målare på Kungsholmen möjlighet att erbjuda.

Den nya barnklädesbutiken var nästintill färdig, åtminstone vad det gällde planering. Ett nytt golv som var starkare och klarade mer skulle läggas in. Dessutom skulle det redan nästkommande dag komma en målare som skulle måla hela butiken. Denne hade varit på besök för några veckor sedan för att spåna lite med Ann, butiksägaren.

Efter att ha bollat fram och tillbaka hade de kommit fram till att de skulle göra lite annorlunda istället för det traditionella. Väggarna skulle bli randiga i vitt kombinerat med blått, rött, gult och rosa. Ränderna skulle gå vägrätt och skapa en kul atmosfär som skapade energi och glädje hos besökarna.

Målare levererade

Rummet var tomt när två målare kom från företaget på Kungsholmen. Ann låste upp och lämnade dem sedan så att de skulle få jobba ifred. På eftermiddagen kom hon in med nybryggt kaffe och hembakta bullar för att visa sin uppskattning och givetvis för att se hur långt de hade kommit.

Hon häpnade över hur fint det som var klart var. Man blev glad bara av att stiga in genom dörren. De hade jobbat rekordsnabbt och hade bara en vägg kvar. Innan de satte sig ner tog den ene målaren bort lite maskeringstejp som inte fick sitta för länge. Sedan lämnade hon dem igen med en känsla av att det här skulle bli hennes signum och ett riktigt bra sådant.