Blogg

Mögelsanering Stockholm – vanliga frågor

Misstänker du att du har mögel i ditt hem och funderar över att anlita ett företag för en undersökning och – eventuellt – en mögelsanering i Stockholm? Vi tänkte här gå igenom lite om mögelsanering och vad man ska tänka på om man misstänker att det finns mögel i hemmet. Vi gör detta genom att rada upp några vanliga frågor och ger svar på dessa – enligt följande:

Fråga: Varför har jag mögel i hemmet?

Mögel är en levande organism som trivs väldigt bra i utrymmen där luften står stilla och där det är fuktigt. Det handlar alltså om att du har mögel i badrummet, på vinden eller i källaren – typiskt vanliga områden – för att det är för dålig ventilation och för fuktigt i dessa rum.

Måste jag anlita proffs för en mögelsanering i Stockholm?

Måste och måste, det finns inga krav på att en mögelsanering i Stockholm ska utföras av professionella fackmän – men däremot är det logiskt att man väljer den lösningen. Väljer du att själv köpa in material för en mögelsanering i Stockholm så finns stora risker för att problemet A) förvärras eller B) blir återkommande. Det kostar inte så mycket att anlita ett företag.

Är mögel farligt?

Att man genomför en mögelsanering i Stockholm sker av två skäl: mögel är dels farligt för hälsan och dels för husets konstruktion. Att vistas i en miljö där mögel finns kan leda till sjukdomar och öka risken för exempelvis astma och olika allergier. I synnerhet om du har barn så bör du ta frågan på ett stort allvar.

Går en mögelsanering i Stockholm fort att genomföra?

Det beror på vilken metod som används. Man kan antingen avfukta utrymmet och det tar lite längre tid eller också kan man välja att angripa problemet med hjälp av kemiska metoder. Båda varianterna har sina fördelar. Det viktigaste handlar emellertid om att se till att mögelangreppet inte blir av en återkommande karaktär. Genom att få råd om att exempelvis öka lufttillförseln och få ordning på fukthalten så kan man slippa mögel i framtiden. Dessa råd brukar inkluderas i den professionella mögelsanering i Stockholm man betalar för. Vilket är ytterligare ett starkt argument till varför du ska välja professionell hjälp.

För mer info kring mögelsanering, kan du gå till: mögelsaneringstockholm.nu