Blogg

Takläggare som renoverar tak i Avesta

Avesta är känt för sitt järn- och stålverk och hade en stark tillväxt under 70-talet. Det byggdes många hus som det nu är dags för takläggare att renovera.

Att lägga tak är en investering och ett vällagt tak kan hålla i fyrtio eller femtio år. Även om taken håller behöver de regelbunden översyn och då anlitar man en takläggare. Kraven har också ökat på de säkerhetsanordningar som ska finnas på ett tak. Stegar, bryggor och räcken behöver ses över.

När du anlitar en seriös takläggare kan du få ett kostnadsfritt hembesök för inspektion av ditt tak. Vissa delar som exempelvis gavlar, hängrännor och vindskivor är mer utsatta än övriga delar och behöver ibland bytas ut för att fortsätta att hålla tätt.

En takläggare lägger nytt men renoverar också äldre tak

Tak behöver inte alltid bytas ut utan kan renoveras. Det viktigaste är att det inte finns någon risk för att fukt ska kunna tränga in och orsaka vattenskador eller mögel. Har du valt ett tak av tegel- eller betongpannor kan det ofta räcka med att se över och renovera plåtarbete och vindskivor av trä.

När du anlitar en takläggare i Avesta får du besked om vilken åtgärd som blir bäst för att ge dig ett skyddande tak. Du behöver bara ta kontakt per telefon eller mejl för att boka tid för ett hembesök med besiktning. Vid besöket får du taket inspekterat och du får en kostnadsfri offert på vad eventuella åtgärder kommer att kosta.