Blogg

En snygg swimming-pool blir ett smycke i trädgården

Att kunna visa upp en vacker swimming-pool i trädgården är något många gör med stor stolthet. Men för att hålla vattnet kristallklart krävs ett bra pooltak.

Det svenska klimatet får få personer att tänka på milslånga sandstränder och tropisk hetta. Istället har det långa landet Sverige välsignats med en lite opålitlig sommar där solen då och då nästan helt uteblir. För att säkra varma bad under sommaren är en uppvärmd swimming-pool i trädgården nästan ett måste.

Vattnet i swimming-poolen måste dock tas om hand. Det krävs tillsatt klor och diverse filter för att hålla det friskt och bakteriefritt. Ett bra pooltak är även att föredra för att förhindra att skräp blåser ner i poolen. Pooltaket bidrar även till att vattnet behåller värmen så att man slipper värma poolen om och om igen.

En swimming-pool som inte kostar skjortan

Även om det är dyrt att investera i en swimmingpool finns det mycket man kan göra för att hålla nere kostnaderna. Att undersöka marknaden och inte köpa första bästa pool är en klok strategi. Det är också bra att se över var i trädgården poolen kan nyttja solens värmande strålar bäst. En smart placering är A och O.

Vidare gäller det att sköta om poolen noggrant för att på så vis slippa byta så mycket av vattnet i onödan. En välskött pool har klart vatten som känns fräscht och rent. När alla dessa parametrar är genomtänkta kan familjen med stolthet visa upp en snygg och ekonomiskt fördelaktig swimming-pool.