Blogg

Slipa altan – tips och råd

Funderar du på att genomföra en altanslipning i sommar? Att slipa altan är ett projekt som A) fler faktiskt borde överväga och B) som definitivt kan komma att behöva professionell hjälp. Att fler borde överväga att slipa altan är ett faktum.

Många tänker sig att det räcker att bara rengöra ytan och olja in den varje sommar. Oljan räcker inte för att en altan ska vara mjuk och behaglig att gå på och för att man ska slippa se en massa sprickor. För att bli av med dessa – och alla stickor som kan leta sig fram – så krävs det en altanslipning.

Anledningen till att vi också rekommenderar en professionell altanslipning är att det handlar om ett projekt som är långt ifrån enkelt att lyckas med. Har du någonsin provat att slipa ett golv så vet du att du handlar om ett projekt som är svårare än vad man tror från början. Maskinen skakar, den är svår att manövrera och den lever om: allt detta gör att man också kan slipa ojämnt.

Fördelar med professionell altanslipning

Minsta ojämnhet måste också – av uppenbara skäl – korrigeras och rättas till. Samma sak gäller för en altanslipning. Du måste dels kunna hantera slipmaskinen och dels också vara beredd på att det tar tid att slipa en hel altan. Dessutom i en obekväm position då du kommer att få stå på knä. Ska du slipa altan på egen hand så se till att du verkligen provar maskinen innan så att du vet hur den beter sig – och se även till att skaffa knäskydd samt ett skydd för mun och näsa. Du vill inte andas in en massa slipdamm.

Efter slipningen ska du också dammsuga hela altanen innan du oljar in den. Det tar, kort sagt, en massa tid och en massa kraft. Väljer du professionell hjälp med altanslipning så kan du vara säker på att du, till en relativt låg kostnad dessutom, får ett jobb som verkligen når de höjder – både estetiska och funktionella – som du betalar för. Du ger din altan en längre livslängd och fler somrar att njuta på denna underbara plats genom att anlita proffs.