Blogg

Så får du ditt drömbadrum – planering och anlitande av rätt byggfirma är nyckeln

Ett drömbadrum är något många av oss strävar efter. Det är ett utrymme där vi kan koppla av och ta hand om oss själva. Men hur får man sitt drömbadrum? Här är några tips och råd för att hjälpa dig på vägen.

Planera för att nå ditt mål

För att få ditt drömbadrum är det viktigt att planera noga. Du behöver ha en klar bild av hur du vill att det färdiga resultatet ska se ut och samtidigt ha en ungefärlig budget. Det finns badrumsinredning och material i alla prisklasser och det är lätt att kostnaderna springer iväg om man inte har koll från början. Det kan vara bra att göra en lista över vad som är viktigast för dig i badrummet. Vill du ha ett lyxigt badkar, förvaring eller kanske en tvättmaskin?

Låt inte en snäv budget stoppa dig

En snäv budget behöver inte betyda att du måste kompromissa med din drömbadrum. Du kan välja att lägga mer pengar på vissa saker som ett badkar eller kranar och duschmunstycke, medan du kanske väljer bort handmålat kakel. På nätet och i inredningstidningar kan du hitta inspiration för vilken stil du vill ha på badrummet.

Anlita en certifierad byggfirma

Att renovera ett badrum själv kan vara lockande, men det är viktigt att komma ihåg att tätskikten måste göras ordentligt för att undvika vattenläckor. Som privatperson kan du använda rot-avdraget för att få ner arbetskostnaden något, men det är fortfarande bäst att anlita en certifierad byggfirma för att genomföra renoveringen. En badrumsrenovering kräver flera olika slags hantverkare, så det är en bra idé att välja ett byggföretag med totalentreprenad. Men företaget du väljer måste vara specialister på badrumsrenovering och ha nödvändiga certifikat för vissa moment. Anlitar du fel hantverkare kan det innebära att du inte får ersättning från försäkringsbolaget om en vattenläcka skulle uppstå.