Blogg

Konsten att slipa ett betonggolv

Har du ett betonggolv? Är det kanske fullt av sprickor, ojämnt eller fult? Då går det att slipa golvet. Det är enklare än du tror. Här kommer tips för dig.

När du tänker på betonggolv så tänker du kanske på de golv som brukar finnas i källare eller i garage och förråd. De hårda, gjutna golven som kanske alltid känns lite fuktiga och kalla. Men idag har betonggolven fått en renässans. Och det finns till och med de som väljer att lägga in betonggolv i hela sitt hem.

Om du lägger in värmeslingor i ett betonggolv, eller har en ordentlig isolering under det, så är det ett perfekt och smidigt golv att ha. Det går till och med att gjuta in bitar av marmor, så att det ser ut som ett marmorgolv. Eller att göra en ytbehandling. Men först behöver du kanske slipa golvet för att få en fin yta.

Hur du slipar ett betonggolv

För dig som redan har ett betonggolv, och vill få det snyggare, så finns det möjlighet att slipa det. Genom en enkel sökning på slipa betonggolv, kan du hitta ett företag som kan hjälpa dig att få ditt golv fint igen.

Det spelar ingen roll om golvet har sprickor eller fläckar. För om du ska slipa golvet så kan du först laga skadorna och därefter slipa golvet, för att få ytan fin igen. Sedan kan du välja att behandla golvet precis som du vill. Kanske till och med måla det?