Blogg

Pooldesign: Skapa en unik utomhusmiljö med en inbjudande pool

Att ha en egen pool på tomten är en dröm för många husägare. En pool är inte bara en fantastisk plats för avkoppling och nöje, det kan även vara ett vackert smycke i trädgården. I den här artikeln kommer vi att utforska olika typer av pooler, från uppblåsbara till permanenta, och hur du kan skapa en unik utomhusmiljö med hjälp av poolen.

Uppblåsbara pooler: Populära bland småbarnsföräldrar

Uppblåsbara pooler är mycket populära bland småbarnsföräldrar eftersom barnen älskar att plaska och doppa sig i det varma vattnet. Ju större barnen blir, desto större kan poolen vara. De kallas även för ovanjordspooler och är ett enkelt och billigt sätt att njuta av bad i trädgården. Ovanjordspooler har blivit så vanliga att de finns i nästan varje villaträdgård under sommaren.

Permanenta pooler: En stabil och permanent lösning

Att bygga pool på tomten är en mer stabil och permanent lösning jämfört med en portabel pool. En inramning av trädäck eller klinkerplattor ger en mer exklusiv känsla till poolen. För att mjuka upp nära poolen kan du planera några rabatter. Det är dock viktigt att undvika att placera dem för nära poolen så att smuts och skräp inte hamnar i vattnet.

Lampor som lyser upp i vattnet ger en drömsk syn och är en populär detalj. Det är även en säkerhetsdetalj som visar var vattnet finns, även på natten. För att säkerställa att ingen trillar i vattnet brukar man använda pooltak.

Skapa en unik utomhusmiljö med poolen

Med hjälp av poolen kan du skapa en unik utomhusmiljö. Genom att lägga till snygga detaljer som rabatter, belysning och en inramning av trädäck eller klinkerplattor, kan du göra poolen till en vacker och inbjudande plats i trädgården.