Blogg

Snickare inspirerar i Göteborg

En snickare kan skapa intresse hos ungdom i Göteborg genom att genomföra ett inte bara snyggt utan noggrant jobb. Det var precis vad som hände hos Jensens.

Kristina och Erik Jensen hade länge funderat på att bygga en carport på gården i Göteborg. De visste att det skulle göra stor skillnad kalla vintermorgnar och vara bra för både bilen och dem. Därför kontaktade de en snickare som skulle komma på besök. Själva hade de ingen aning om vilka regler som gällde och behövde hjälp.

Hemma den dagen var sonen Anton som var både skoltrött och surmulen för tillfället. När snickaren kom på besök blev han dock lite nyfiken och bestämde sig för att komma ut och lyssna på diskussionerna som pågick utanför hans fönster. Föräldrarna förvånades över hans frågor och plötsliga intresse för bygge.

Snickare vände sonens skoltrötthet

En sak de funderade på var om de skulle behöva bygglov för att bygga sitt garage. Den snickare i Göteborg de anlitat frågade om de ville ha en carport för en eller två bilar. De sa att de ville ha för två, vilket innebar att de behövde ansöka om bygglov. Något som skulle göras med det samma.

Alla papper ordnades och det var dags att bygga familjens carport. Genast var Anton ute och tittade. Han hade lov och redan under första dagen fick han och snickaren fin kontakt. Denne hade tålamod och visade varje steg. Så plötsligt deklarerade Anton att han ville bli snickare. Plötsligt blev skolan intressant igen och föräldrarna tackade snickaren för att ha varit en inspiration.