Blogg

Renovera huset med takplåt

Om taket på ditt hus har skadats av väder och vind, kan det vara dags med renovering. Varför inte låta en firma undersöka vad takplåt kan göra för ditt hus?

Det är inte helt enkelt att veta när ett hustak börjar tröttna på att jämt och ständigt bli utsatt för häftiga omslag i vädret med starka vindar och skyfall. Och visst händer det att tegelpannor fryser och spricker, vilket i sin tur leder till att smältvattnet från snö kan leta sig in under takbeklädnaden.

Takpannorna på ditt hus, som byggdes för sjuttio år sedan, har länge kunnat lysa vackert i solen. Visst har de successivt fått en och annan beläggning som gjort att plattorna mörknat. Du funderar på att låta tvätta plattorna och klättrar därför upp på taket för att inspektera läget. Men inte blir du glad när du upptäcker att takpannor kommit ur läge och speciellt de som finns på taknocken.

Takplåt som liknar tegelpannor

Du är klar över att något måste göras för att rädda taket och undvika problem med vatteninträngning med mera. Det naturliga är att kontakta en firma som har takläggare. En representant från firman tar sig upp på taket och undersöker tillståndet för både takpannorna och vindskivorna.

Takläggarens besked är tydligt: “Det bästa du kan göra är att lägga om taket och jag föreslår att du väljer takplåt”. “Då förändras utseendet på huset och det vill varken jag eller min fru”, invänder du. Takläggaren ger sig dock inte så lätt. “Ni kan välja takplåt i ett format som liknar takpannor”.