Blogg

Säkra hus och hem med trädfällning i Nacka

När man behöver fälla träd måste man inse att det är ett arbete för yrkeskunniga. Det går att få hjälp med trädfällning i Nacka och få säker nedtagning.

Träd är minst sagt oberäkneliga. Det som för en lekman ser stabilt och rakt ut kan visa sig vara allt annat än säkert när man glatt sätter igång med sågen. Det sägs att när man fäller träd som amatör ska man aldrig ge sig på något som är högre än en själv.

Det blir inte mycket kvar att leka med om man inte bor på en tomt med ungt sly. Ibland har man en tomt eller fastighet där ett helt parti med träd måste tas bort. Andra gånger handlar det om ett enstaka träd som antingen hotar vattenledningar och avlopp med felaktigt växande rötter eller ett som skadats i oväder eller fått någon sjukdom.

Moment vid en korrekt utförd trädfällning

En lyckad trädfällning börjar alltid med en besiktning. Den firma du anlitar kommer ut till din fastighet och tittar på de aktuella träden och gör en bedömning om vilka åtgärder som krävs. Därefter lägger man upp en plan för hur arbetet ska utföras. Man beräknar hur träden kommer att falla och hur man sedan ska forsla bort kvistar, grenar och stubbar.

En trädfällning i Nacka är aldrig exakt likadan som en annan. Vissa vill behålla så mycket som möjligt av veden och andra vill bara bli av med allt. I slutänden har man åstadkommit en säker tomt med gott om utrymme för kvarvarande träd.