Blogg

En nödvändighet med geoteknisk undersökning

Inga byggnads- eller anläggningsprojekt får påbörjas utan förberedelser. Enda sättet att undvika fiaskon är att göra geoteknisk undersökning. Rätt förutsättningar ger bra resultat.

Med erfarenheter från byggnadsbranschen är det förstås en självklarhet. Då ett större – eller för den del ett mindre – bygge projekteras behövs korrekta data i grunden. Hur ser markförhållandena ut där byggnation eller anläggning är planerad att ske. Hur ser det ut med fördelning av berg, vatten, och jordarter? Hur ska vi planera och vilka tekniker och åtgärder behövs?

Här krävs information från experter på respektive område. Att anlita femton olika experter blir kostsamt och svårhanterat rent administrativt. Möjligen kan det också inträffa mindre lyckade tuppstrider då experter ser sina gränser trampade på… Den enklaste och bästa lösningen är att använda ett konsultföretag till hela planeringen.

Geoteknisk undersökning för små och stora projekt

För dig som uppdragsgivare är ditt projekt viktigast och det företag du väljer att anlita måste ha samma inställning. Ett miljardbygge med motorväg, ett nytt bostadsområde i en storstad eller en bostad på din nyinköpta villatomt ska vara lika intressant och viktigt för din konsult. Avsikten med undersökningen är att säkra byggena och att föreslå bästa materialen och metoderna.

En annan intressant del av geotekniska undersökningar är att provta mark för att bestämma eventuella föroreningar som kan finnas. Vid sanering av till exempel gamla industrier eller industriområden är det helt nödvändigt att veta vad man kan stöta på. Först när detta är konstaterat kan området saneras på ett korrekt och säkert sätt. Välj rätt konsult. Mer om geotekniska undersökningar på denna sida: geotekniskundersökning.se

Learn More

Måleri Södertälje – räddaren i nöden

Det finns många anledningar att anlita måleri Södertälje. Uppfräschning, ändrad smak eller omväxling är några. Behovet att täcka över något är mindre vanligt, och uppstår ofta oväntat.

Hur tusan hade hon hunnit med det här? Du hade ju bara gått in i huset en liten stund för att brygga en kanna kaffe. Tanken hade slagit dig innan du lämnade trädgården, om du skulle ta med lilltjejen in, för att kunna hålla koll på henne under tiden. Men, sa du till dig själv, det kanske är dags att öva sig på att släppa taget och ha tillit till dottern. Och nu stod du där och förundrades över hur hon inte bara plockat fram en målarburk och fått upp locket, utan hur hon dessutom hunnit täcka en stor del av husets kortsida med handavtryck i den faluröda färgen. Faluröda händer på den kritvita väggen.

Måleri som återställer

Du stod där en stund och bara stirrade. Dottern, som just provade att göra uppochnedvända handavtryck, vände sig till sist om och strålade mot dig. Mamma, måla, utbrast hon. Tur att jag har semester, tänkte du för dig själv, och förklarade för dottern att nu räckte det nog ändå med måleri för idag. Du plockade upp telefonen och kollade, jodå firman för måleri i Södertälje fanns kvar i telefonboken. Du ringde upp och avtalade en tid för att täcka över dotterns konstverk. När du lagt på och tvättat av dotterns händer gick ni för att hitta något annat att leka med. Vad sägs om pussel, sa du förhoppningsfullt.

Läs mer

Golvslipning – golv som är som nya i Göteborg

Drömmer du om ett nytt golv? Om du har varit klok och lagt ett gediget golv så kan du få ett nytt golv utan att lägga ett. Igen och igen och igen. Det enda som behövs är en golvslipning i Göteborg.

Varför göra det svårt och dyrt när du kan göra det enkelt och billigt? Ja, det är frågan. Och ändå är det många som väljer bort gedigna golv i sina hem. Det är ju synd, för om du har ett gediget golv så kan det vara dyrare än ett laminatgolv och liknande.

Men om du tänker på att det enda som behövs är en golvslipning, för att få ett helt nytt golv igen, då kanske du tänker annorlunda nästa gång du ska lägga ett golv. En golvslipning i Göteborg går snabbt, är enkelt och kostar inte i närheten av kostnaderna för att lägga ett nytt golv.

Välj ytbehandling efter din golvslipning

När du har anlitat någon för att utföra en golvslipning så har du bara en sak att fundera över, nämligen vilken ytbehandling du ska välja. Passar det med en olja eller såpa? Kanske är det en färg som du vill stryka på ditt golv, eller kan det vara ett lack?

Gedigna trägolv har en mängd olika möjligheter gällande ytbehandlingen, men även färger och mönster. Men är det inte väldigt dammigt med golvslipning, tänker du kanske? Nej, idag finns det slipmaskiner som har ett utsug installerat. Lite som en invändigt monterad dammsugare.

Learn More

Får jag fälla träd på min tomt i Sollentuna?

Funderar ni på att ta ned träd i er trädgård i Sollentuna? På den egna tomten får man vanligtvis såga ned träd men det finns tillfällen då man först måste ansöka om tillstånd från sin kommun.

Generellt får man såga ned träd som står på den egna tomten eller marken men det finns några undantag. Ibland ingår träden i detaljplanen för området och då måste man först be kommunen om lov. Vissa större ihåliga träd kan också vara boplats för fridlysta fladdermöss och insekter och även anses ha ett kulturhistoriskt värde, och får då inte tas ned.

Sågar man ned ett träd man egentligen inte får kan man få betala stora böter. Står trädet dessutom på någon annans mark kan man dömas till fängelse. Är man osäker på vad som gäller ska man prata med sin kommun innan man ta ned trädet.

Professionell trädfällning

Att fälla träd på den egen tomten är inte alltid det lättaste och mångas skräck är nog att trädet ska falla över huset. Men ett träd som faller fel kan också skada människor, djur och el-ledningar med mera. Genom att ta hjälp med trädfällningen kan man vara säker på att inget kommer till skada.

Står trädet nära huset brukar man också använda sig av sektionsfällning och såga ned trädet bit för bit. De olika delarna lyfts ned med hjälp av en skylift och man kan även få hjälp med att frakta bort trädet, eller få det sågat till ved. Läs mer om trädfällning på denna webbsida: trädfällningsollentuna.se

Läs mer

Fasadrenovering i Stockholm ett brett område

När man hör fasadrenovering i Stockholm tänker man direkt på en renovering av hela fasaden. Vilket det är, men det kan vara många saker. Som att ändra på reglar, panel eller även måla om.

Vill du visa upp ditt hem från den bästa sidan. Visa alla som kör förbi eller besöker vilket vackert hem du är lyckligt lottad att ha. En fasad som är vacker och matchande med alla detaljer. Efter mycket om och men har man lyckats sätta sin egen prägel på det. Man har alltid vetat att man ville ha hus och hade en tanke om hur det skulle se ut. När huset är i toppskick, då är det bättre än förväntat. Men när huset är i dåligt skick, då är det bara jobbigt. Det är inte roligt att visa upp och man är ständigt stressad över vad som behöver göras. Lösningen är enkel, en fasadrenovering behövs göras. Men hur ska man ha tid och kunskap till att kunna göra det?

Mycket ingår i en fasadrenovering

Det är mycket som ingår i en fasadrenovering. Det kan vara att själva fasaden är i dåligt skick och att man behöver byta ut plankor. Det kan även vara att bara färgen är sliten och att det behövs målas om. Har man tegelhus kan det vara att en del tegel behövs bytas ut. En sak dem alla har gemensamt är att man bör ta hjälp med det. Om man behöver byta ut exempelvis plankor eller tegel så är det samtidigt viktigt att man skyddar huset. Det får inte riskera att komma in fukt eller något annat i väggen under tiden. Tar man hjälp med fasadrenovering i Stockholm behöver man inte oroa sig över det. De tar hand om allt och ser till att ditt hus lämnas i perfekt skick.

ROT-avdrag på fasadrenoveringen

Låt inte kostnaderna stoppa er, för ni kan få hjälp med dem. Att göra en fasadrenovering är givetvis väldigt kostsamt. Såklart de ska ha betalt för sitt stora arbete och allt material de använder sig av. Se först till att du har pengar för kostnaden. För att få ett bra prisförslag är det bra att kolla hos olika företag. Sedan får du inte glömma bort att du även kan ha rätt till ROT-avdraget. Detta avdrag ger en rabatt på 30% upp till hela 50 000 kronor. Är ni dessutom två ägare av huset så kan ni båda ha rätt till det.

Learn More

Väl utförda betongarbeten i Stockholm

För betongarbeten i Stockholm, och övriga delar av landet, gäller boverkets regler och förordningar. Om du utför ett betongarbete för egen del eller för någon annan, bär du ansvaret.

På boverkets hemsida finns ett digert regelverk som beskriver ansvar och skyldighet vid betongarbeten. Där klargörs vem som bär ansvaret, vilket oftast är den så kallade byggherren, och vem som faktiskt räknas som byggherre. Under avsnittet BKK 04 kan du läsa om allt som gäller lättbetong och det som kallas normal betong. Här tas även upp vilka regler som gäller när det ska till armering i själva grunden. Det handlar om så mycket mer än att fylla betong i en form.

Efter att betongen har hamnat på plats behöver den torka. Det kallas att den bränner. Det är då av största vikt att den får göra det under ett skydd, för att inte utsättas för väder och vind. Precis som när du bakar en kaka, och inte vill att ugnsluckan öppnas i tid och otid, bidrar drag och annorlunda temperatur till att processen blir störd. Nej, när betong ska torka behövs det lugn och ro.

Betongarbeten i miniatyr, ett slags hantverk

Är du intresserad av betongarbeten i Stockholm kan du gå en kurs där du får lära dig hur du gör både funktionella prylar och prydnadssaker i betong. På det sättet lär du dig grunderna i hur betongarbeten går till, både när det gäller själva processen att gjuta i en form och att låta betongen brinna.

Läs mer

Fråga gärna en takläggare i Södertälje

Plåttak är lätta och snygga, medan takpannor är tyngre och gediget eleganta. Frågan är vad du väljer. En proffsig takläggare i Södertälje ger dig tips om vilka tak som passar på ditt hus.

Om alla dina närmaste grannar i Södertälje har tegeltak, behöver du inte nödvändigtvis ha det. Men vi brukar rätta oss lite efter omgivningen och vill inte avvika för mycket. När man byter färg på huset brukar man be om lov eller i alla fall informera grannarna först. Helhetsmiljön är viktig, och om alla hus är vita och ett plötsligt målas rosa, blir det mycket uppmärksammat. Ett plåttak är dock både snyggt och praktiskt och kanske är det ett sådant du väljer, oavsett vad grannarna har.

Takläggaren är proffs på material

Om du frågar en takläggare i Södertälje får du hans goda råd om vad du borde välja. Det är inte bara utseendet som räknas, utan även hur starkt underlag det finns. Takläkten måste till exempel orka bära de tunga tegelpannorna. De olika taktyperna kräver olika underhåll. Om en takpanna blåser ner måste du ha några i reserv, ifall den går sönder, och man måste upp på taket och sätta fast den. Mossa måste borstas bort ibland och man brukar spruta på speciella medel som dödar alger och mossa.
Ett plåttak är mycket lätt och nästan underhållsfritt, bara man målar det ibland och håller koll på att det inte rostar. Kontakta en proffsig takläggare när du ska byta tak, så får du hjälp av en verklig expert.

Learn More

Rädda golvet med en golvslipning i Stockholm

Golvet i din bostad i Stockholm är en del som du inte vill vara utan. Kanske är det dessutom ett golv som har legat där mycket länge. Var inte orolig, de flesta golv går att rädda med golvslipning.

Det kanske var golvet som gjorde att du överhuvudtaget valde din bostad. Ett vackert och gammalt golv som kanske till och med har anor. Du vet att någon känd person bodde i bostaden, eller var på besök där. Eller så kanske golvet inte ens tillverkas längre. Du vill i alla fall göra allt du kan för att rädda ditt golv så att det kan ligga kvar. Trots att åren gått hårt fram och där finns skador, repor och fläckar. Men det gör inget, så länge det är ett gediget golv som går att slipa. För då kan ditt golv få ett ansiktslyft och få bli kvar i många år till.

Golvslipning som byggnadsvård

En golvslipning är ett slags byggnadsvård. Kanske kommer slipningen dessutom efter att det har skett en lagning av något slag. Du kanske har en bit som har gått av eller ett parti som behöver bytas ut helt och hållet. Men det gör inget, för efter en golvslipning och behandling så kan golvet se enhetligt och ut som nytt igen. Det enda du behöver är en riktigt duktig firma som arbetar med golvslipning i Stockholm. Och ett mål för hur du vill att ditt golv ska se ut. Ta den hjälp du behöver för uppdraget. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvslipningstockholm.biz/

Läs mer

Utbilda dig inom skydd mot fall

Du behöver inte komma upp högt för att det ska innebära risker för fallskador. Med ett bra fallskydd kan du rädda din personal från skador och kanske till och med ännu allvarligare händelser.

Det kan räcka med att du trillar ner i ett hål som är en halvmeter, eller ännu mindre, för att du ska bryta ett ben eller skada dig ännu värre. Tänk dig då vad som händer om du faller från en höjd på fem meter, femtio meter eller tvåhundra meter. Något som inte är omöjligt med tanke på de byggnader, broar och annat, som byggs idag. Och det handlar inte enbart om att personal inte ska falla från hög höjd. Inte heller något material eller någon utrustning ska falla från högre höjder och skada någon nedanför. Därför finns det speciell utrustning som ska säkra att inget faller från en höjd där man själv kan skada sig eller man kan skada någon annan.

Fallskyddsutbildning räddar liv

Om du ska arbeta med skydd på hög höjd så är det viktigt att du går en fallskyddsutbildning. Det innebär att du lär dig vilken typ av skydd du ska använda och hur du ska montera dem för att de ska fylla sin funktion på bästa sätt. Med rätt kunskap och rätt utrustning kan du rädda liv och skapa en mer trygg vardag, för alla som arbetar och rör sig på höga höjder. Ett måste om projekt ska löpa på säkert och bra, på alla sätt.

Learn More

Välj rätt tak för ditt hus

Äntligen är ditt hus på plats och nu ska du bara välja vilken takbeklädnad som passar. Det enklaste kan vara att se dig omkring och välja liknande takbeklädnad som husen runt ditt har.

Hur ska du välja vilken takbeklädnad du ska ha på ditt nybyggda hus? Ska du gå på en speciell stil? Har du ett miljötänkande och vill anpassa takbeklädnaden efter det? Vill du att ditt hus ska smälta in i området och tänker därför välja likadant tak som dina grannar har? Eller har du några andra tankar gällande ditt tak? Så länge du håller dig till reglerna i ditt område så kan du själv välja precis vilket tak du önskar dig.

Att anlita en duktig hantverkare

Om du inte är mycket duktig på att lägga tak så är det klokast att du anlitar en takläggare i Katrineholm som har det som yrke. Takläggning är inte bara en profession precis som andra, utan även ett yrke som utförs på hög höjd och oftast med lutning. Därför är det mycket viktigt att man vet vad man gör och inte riskerar ett fall. Takläggning kräver även en perfektionism, då felaktigheter kan innebära att stora skador med höga kostnader tillkommer senare. Är du osäker på vilket tak du ska välja så kan du även använda din takläggare för att ge dig råd. De vet vilken takbeklädnad som passar för ditt tak och i ditt område. Så passa på att ta all hjälp som du kan få.

Läs mer